Om mig

noni på vollmers

Mitt namn är Alkioni Petreas men kallas för Noni. Jag är gift och har två härliga, vuxna flickor.

En av mina första favoritleksaker var en Barbiedocka. Alla mina veckopengar gick direkt till nya kläder åt henne. Jag satt i timmar och stylade henne i olika outfits med hattar, skor och olika smycken. Jag lekte med henne i många år innan hon och hennes stora garderob en dag packades undan och föll i glömska. Tack vare henne väcktes min stora passion för kläder och mode.

När jag var 25 år gick jag en modedesignutbildning i Malmö. Det var fantastiskt roligt och givande. Idag är jag delägare i en av Malmö äldsta modebutiker – Vollmers på Östra Förstadsgatan. Butiken fyllde 90 år 2015 och jag firar 10-årsjubileum som delägare 2016. I butiken ”leker” jag återigen med dockor, fast nu med stora skyltdockor som kläs med snygga kläder. Gissa om min lycka är total och cirkeln sluten?

Jag är ganska kreativ, tillverkar egna smycken av halvädelstenar och silverdetaljer och jag går just nu en kurs i glasfusing. Det har blivit ett och annat smycke och några glaskonstverk som jag kommer att visa för er i bloggen. Ett annat intresse som jag har är heminredning och jag älskar att göra om och försköna gamla ting som skriker efter ett nytt liv.

Min blogg kommer naturligtvis även att handla om modetrender, färg och mönster, klassiska, romantiska och lite galna outfits. Kombinationer som jag älskar och trivs i. Sköna accessoarer som hattar och smycken ger en snygg, elegant och komplett look. Jag kommer att berätta om och visa vackra bilder på vad som händer i modevärlden internationellt och nationellt, visa street styles från olika modestäder samt berätta om mina favoritdesigners och deras kollektioner.

Jag hoppas att du kommer att uppskatta mina inlägg och jag skulle bli så glad om du vill ta dig tid att ge mig lite feedback (positiv eller konstruktivt negativ ;-).

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.